De Kracht van het Bloed

De Kracht van het Bloed
De Kracht van het Bloed - Cyrus Razdi, zoon van Darius Razdi, de machtige kanselier uit De kracht van het vuur, ontpopt zich als een meedogenloze en uiterst gevaarlijke despoot die alleen maar geÔnteresseerd is in macht. Hij kiest de kant van het fundamentalistische regime, niet omdat hij gelooft in de morele suprematie van de islam maar omdat hij het terrorisme van Musa en Osama bin Laden handig kan gebruiken voor zijn eigen plan: De Amerikaans-Europese macht vervangen door een wereldwijde islamhegemonie gegrondvest op het vermogen van de Razdi Foundations.

Financieel gaat alles hem voor de wind: Cyrus is aardig op weg om een van de rijkste mannen op aarde te worden. Alleen moet hij zijn erfenis ook kunnen doorgeven aan zijn nageslacht. Hij doet er dan ook alles aan om een zoon te verwekken, en daarbij schuwt hij geweld noch afpersing. Het kat - en - muisspel tussen de halfbroers Simon en Cyrus en de strijd om Nina wordt net zo beklemmend beschreven als de financiŽle malversaties van Cyrus en de ideologie van God, Geld en Geweld waarmee hij de westerse mogendheden wil treffen waar ze het meest kwetsbaar zijn: in hun afhankelijkheid van olie.
 
 
ISBN:   Paperback: 90 233 1916 4   Gebonden: 90 233 1922 9
 
Verschijnt: september 2005 | NUR 330 | Uitvoering: paperback en gebonden editie | Formaat: 14 x 21,5 cm | Omvang: ca. 440 blz.
 
pagina terug terug naar boven

© copyright Bob Mendes, all rights reserved

Hosting & Webdesign by Linulex

Concept by Artchronicles