Recensies Duitsland

Bob Mendes zet met oorlogsboek koers richting Duitsland.
De Smaak van Vrijheid

Duitse uitgeverij Verlagshaus

'Don't mention the war'. Deze goedbedoelde Fawlty Towers-raad over hoe je onze oosterburen het beste benadert, vond bij Bob Mendes duidelijk evenmin een luisterend oor als bij Basil Fawlty. De Vlaamse thriller-auteur maakte immers van de 52ste Frankfurter Buchmesse gebruik om zijn roman De Smaak van Vrijheid aan de Duitse uitgeverij Verlagshaus No. 8 te verkopen.
De grotere uitgevers Rowohlt en DWT Dat contract is al binnen, maar het kan nog beter. De grotere uitgevers Rowohlt en DWT zijn ge´nteresseerd om het boek (in het Duits wellicht Das Geschmack der Freiheit getiteld) als pocket uit te brengen.
Gazet van Antwerpen Zijn de Duitsers het méér dan vijftig jaar na datum nog niet vreselijk moe om met hun oorlogsverleden te worden geconfronteerd? Blijkbaar niet, als we Birgit Kawohl van Verlagshaus No. 8 mogen geloven. 'Een heel erg belangrijk boek', zegt ze in de Gazet van Antwerpen, waar De Smaak van Vrijheid deze week in feuilletonvorm verschijnt. 'Het speelt in de nazi-tijd, maar de auteur staat er niet met het vingertje bij. Het is erg emotioneel, maar hij heeft het niet over die boze Duitsers.'
Als alles volgens plan verloopt, hebben we er dus heel binnenkort een schrijver bij die ook buiten de eigen landsgrenzen hoge ogen gooit. (tw)
pagina terug terug naar boven

© copyright Bob Mendes, all rights reserved

Hosting & Webdesign by Linulex

Concept by Artchronicles