Vuil Geld

Vuil Geld
- De gelauwerde grootmeester van de ‘factionthriller’ levert met Vuil geld een boek af waaruit blijkt dat de witteboordencriminaliteit ook in het Vlaamse zakenleven alomtegenwoordig is. Vuil geld is een maatschappijkritische thriller over de infiltratie van de maffia in de Vlaamse samenleving.

Bob Mendes verloochent zijn loopbaan en passie niet. Als gerenommeerd accountant heeft hij tientallen jaren meegedraaid in het Vlaamse en internationale zakenleven. Hij heeft daar meer dan genoeg voorbeelden gezien van malversaties, creatief boekhouden en fiscale spitstechnologie.
Deze expertise wendt hij aan in Vuil geld, een thriller over Lernout & Hauspie, ooit het paradepaardje van Vlaanderen. Welke brave huisvader had geen aandelen van het spraaktechnologiebedrijf dat in zijn eentje de wereld zou veroveren? Wat velen toen niet wisten, was hoe het bedrijf zich in zo’n korte tijd een plek aan de top had kunnen veroveren.
Hoewel er vandaag meer geweten is over de LDC’s en de opgepompte beurskoers is er een talent als dat van Bob Mendes nodig om een loedspannende thriller te schrijven over de ongehoorde manipulaties rond dit bedrijf.
De protagonist, Jelle Lievens, krijgt via een vriend een baan als accountant aangeboden bij KPMG. Hij treedt in de voetsporen van een collega die door een tragisch ongeval om het leven is gekomen en wordt belast met het onderzoek naar de financiële structuur van Lernout & Hauspie en zijn buitenlandse filialen. Hij wordt ook auditor van United Fundraising, dat via zijn bestuurder nauwe banden onderhoudt met L&H. Al spoedig blijkt dat de verongelukte voorganger van Jelle zeer explosief materiaal op het spoor was gekomen. En wat is eigenlijk de rol van Marc, zijn vakantievriend die er zo aan hield om Jelle de baan bij L&H te bezorgen? De enige die te vertrouwen lijkt is Bert Leysens, de charismatische president van een machtige koepelorganisatie van ngo’s. Jelle verliest niet alleen zijn onschuld. Zowel geestelijk als lichamelijk wordt hij verkracht en zijn gevoel voor rechtvaardigheid brengt hem tot aan de rand van de afgrond.

 
 
ISBN:   Paperback: 978 90 223 2389 2   Gebonden: 978 90 223 2403 5
 
Verschijnt: juni 2009 | NUR 330 Spannende boeken | Uitvoering: paperback en gebonden editie | Formaat: 14 x 21,5 cm | Omvang: ca. 400 blz.
 
pagina terug terug naar boven

© copyright Bob Mendes, all rights reserved

Hosting & Webdesign by Linulex

Concept by Artchronicles