Meester in misdaad door Henri-Floris Jespers


Meester in misdaad

Meester in misdaad

BOB MENDES is niet alleen uitgegroeid tot een auteur met een groot oeuvre, hij is ook een van de meest gelezen en ontleende auteurs in Vlaanderen.
Naast gedichten en novellen schreef Bob Mendes een groot aantal spannende boeken. Deze thrillers zijn bijzonder, omdat zij altijd vertrekken van waar gebeurde feiten die door de auteur in een nieuwe, vaak verrassende context worden geplaatst. Ogenschijnlijk op zichzelf staande gebeurtenissen krijgen zo plotseling een diepere betekenis en vertonen een onderlinge samenhang.

We mogen gerust zeggen dat Bob Mendes de uitvinder is van het genre dat hijzelf de veelzeggende naam ‘faction thriller’ meegaf. Niet minder dan twee keer won Bob Mendes de Gouden Strop, met respectievelijk Vergelding en De kracht van het vuur. In 2004 ontving hij de prestigieuze Diamanten Kogel voor zijn meeslepende thriller Medeschuldig. Zijn werk werd vertaald in onder andere het Frans, Engels, Bulgaars, Duits, Tsjechisch en Japans.

In Bob Mendes, Meester in Misdaad geeft de essayist/criticus Henri-Floris Jespers een mooi en helder overzicht van leven en werk van een van onze belangrijkste hedendaagse schrijvers.

Deze biografie bevat ook Schuld, het allereerste korte verhaal dat Bob Mendes schreef en dat nooit eerder in boekvorm is verschenen.
 
ISBN:   Paperback: 90 223 1913 X
 
Verschenen: september 2005 | NUR 330 | Uitvoering: paperback | Formaat: 12.5 x 20 cm | Omvang: ca. 96 blz.
 
pagina terug terug naar boven

© copyright Bob Mendes, all rights reserved

Hosting & Webdesign by Linulex

Concept by Artchronicles