Meedogenloos


1995: Meedogenloos (Stukken van mensen) - Manteau - 4 novellen

Wanneer een sociaal inspecteur in “Stukken van Mensen” een illegale harde in ruilorganen op het spoor komt, slaagt zij erin een oudere fiscale opsporingsambtenaar voor haar karretje te spannen. Gezamenlijk binden zij de strijd aan tegen gewetenloze politici en artsen voor wie mensen levens slechts big business vormen. Dat hun actie ook door persoonlijke motieven wordt ingegeven blijkt pas later.

In “Vermoorde onschuld” rijdt zakenman Leo Brijs in beschonken toestand een bromfietser dood. Hij wil voorkomen dat zijn goed georganiseerde leven daardoor wordt geruďneerd en probeert zijn vrouw te laten opdraaien voor het ongeval. Als hij ontdekt wie het slachtoffer is, komt Brijs met een wel heel merkwaardige bekentenis.

“Een kwestie van geld” vertelt het verhaal van Max die zich in een Luxemburgse bank meester wil maker van het geld op de `zwarte´ rekening van zijn schoonvader. Uitgerekend op dat ogenblik ontmoet hij de vrouw van zijn leven.

In “De geesten van de gele bladeren” heeft freelance fotograaf Brian in het grootste geheim een ontmoeting met de Phi Tong Luang, een zwervend jagersvolk dat al meer dan tien jaar zou zijn uitgestorven. Hij geeft zijn woord dat hij geen foto’s zal maken. Een belofte die hij niet nakomt...
pagina terug terug naar boven

© copyright Bob Mendes, all rights reserved

Hosting & Webdesign by Linulex

Concept by Artchronicles