De kracht van het vuur


De kracht van het vuur

Vijfentwintig jaar passie en wraak in het Midden-Oosten. Een meeslepende thriller waarin Bob Mendes op ongeëvenaarde wijze de dramatische verwikkelingen schetst in het leven van het joodse vrouwelijke dokter Sharon Stern.

Op 16 augustus 1953 ontvlucht de machtige Darius Razdi, kanselier van de sjah van Perzië, het gistende Teheran, waar een revolterende meute het pro-Westerse regime omver wil werpen.
Op een en dezelfde dag verwekt hij bij zijn kersverse echtgenote een zoon en verkracht hij de jonge jodin Sharon Stern, die hij op zijn vlucht ontmoet.
Sharon weet te ontkomen.
Negen dagen later trouwt zij met de onverschrokken zionist Samuel Hofman, met wie zij in de huwelijksnacht de liefde bedrijft.
Na negen maanden wordt haar zoon Simon geboren.
Maar wie is nu eigenlijk de vader?
Als de rust in Teheran is weergekeerd en Razdi weer zijn intrek heeft genomen in zijn onneembare vesting Chinvat, zint hij op wraak.
Hij zal 'zijn' tweede zoon terugbrengen en beide broers samen opvoeden.
Van dan af begint de nietsontziende Razdi een onophoudelijke en wereldwijde zoektocht naar Simon en zijn moeder Sharon, die ondergedoken en onder een valse naam een leefbaar bestaan tracht op te bouwen.
De grootheidswaan van Razdi drijft het verhaal uiteindelijk naar een ijzingwekkende ontknoping.

De kracht van het vuur werd in 1997 bekroond met de Gouden Strop, de prijs voor het beste spannende boek in ons taalgebied.
   
ISBN 90-6091-417-1
pagina terug terug naar boven

© copyright Bob Mendes, all rights reserved

Hosting & Webdesign by Linulex

Concept by Artchronicles