De kracht van het ijs

De kracht van ijs
Macht', zei Darius Razdi. 'Lees Machiavelli. Van hem kun je leren dat alles om macht draait. Olie is geld, geld is macht!'

Om olie van de bitterkoude North Slope naar de ijsvrije haven van Valdez in het zuiden te transporteren, wordt dwars door Alaska de duurste pijplijn aller tijden aangelegd. Met het geld van zijn schatrijke broer Darius Razdi speelt Jahan Fariman een sleutelrol bij wat de grootste technische verwezenlijking van de 20ste eeuw wordt genoemd.
Maar ook anderen weten welke belangen op het spel staan.
Als de pijplijn bijna voltooid is, komen twee technici in spectaculaire omstandigheden om het leven. De sectie van Keystone Canyon wordt door ongekenden gedynamiteerd. Als Fariman op onderzoek uitgaat, escaleert het geweld.
Hij raakt betrokken in een gevecht op leven en dood.
De strijd om de heerschappij over de pijplijn wordt uitgevochten met helikopters en vliegtuigen in het luchtruim boven de poolcirkel.
Gelukkig heeft Fariman in de stoel naast zich Samantha Blake van het Bureau of Indian Affairs. Maar wat is de precieze rol van deze half-indiaanse, half-eskimovrouw, die zichzelf 'Levende Geest' noemt?
 
ISBN:   90-6091-420-1
pagina terug terug naar boven

© copyright Bob Mendes, all rights reserved

Hosting & Webdesign by Linulex

Concept by Artchronicles