Verfilming van Mendes gepland


Gazet van Antwerpen
15 maart 2001

Verfilming van Mendes gepland
ANTWERPEN - Filmproductiehuis CINE 3, bekend van de Blinker films, wil de bestseller De kracht van het vuur van Antwerpse misdaad schrijver Bob Mendes verfilmen.
Het exclusieve contract is al getekend. Momenteel loopt in Gazet van Antwerpen zijn vervolgverhaal De smaak van vrijheid.

Bob Mendes schreef zijn eerste boek op 55 jarige leeftijd. Ondertussen schreef hij in zestien jaar al elf thrillers en vier verhalenbundels bijeen.
Hij sleepte belangrijke literaire prijzen in de wacht. Zijn boeken worden internationaal verkocht. Critici vergelijken bet werk van Mendes zelfs met dat van grote namen als Clancy of Clavell.

De kracht van het vuur uit 1977 speelt zich af tegen de achtergrond van de ineenstorting van het Perzië van de Sjah. Mendes vertelt het verhaal van de voortvluchtige familie Stern die een leefbaar bestaan tracht op te bouwen.
CINE 3 gaat tijdens bet komende filmfestival van Cannes nog op zoek naar noodzakelijke coproducenten.

“Mooi, hé? Het is een droom die uitkomt”, meldt een trotse Bob Mendes. Het moet natuurlijk allemaal nog gaan gebeuren. Het zal nog zeker twee jaar duren voor de ploeg kan beginnen draaien.” Vele schrijvers zien een verfilming van hun boek soms met angst tegemoet. Bob heeft geen schrik.
“Er bestaan daarover heel goede afspraken. Want het staat nu al vast dat er enkele essentiële zaken uit bet boek moeten. Dat is niet meer dan normaal. Anders zullen ze voor nog drie vervolgverhalen moeten tekenen.”De kracht van het vuur
Dat zou best kunnen.
Bob wordt vergeleken met Tom Clancy, wiens boeken al verscheidene Hollywoodfilms opleverden.
Clancy is er multimiljonair door geworden. “Ik blijf met mijn twee voeten op de grond.
Ik geef toe dat ik er een aardige duit .aan kan verdienen, maar dan spreken we over Europese bedragen. Nee, ik blijf in Antwerpen gewoon mijn boeken schrijven. Ik denk niet dat ik nu naar Hollywood ga verhuizen”, lacht Bob.

Dominique Piedfort
pagina terug terug naar boven

© copyright Bob Mendes, all rights reserved

Hosting & Webdesign by Linulex

Concept by Artchronicles